laatst gereden ritjes

Randje Brussel
Score 8,5
 
> Afstand: 42 km
> Situering : Vlaams-Brabant / Groene Gordel
> Startplaats : Gemeenteplein van Asse (thv. KNP 9), gratis parkeren kan om de hoek op de Hopmarkt
> Bron : eigen ontwerp, op basis van de fietsknooppuntennetwerk
> PDF :
> GPS-track :
> Type :

Knooppuntenroute :
9-12-4-51-42-41-56-60-70-69-58-55-19-9

> Parcours : glooiend / 90 % verhard
> Quotatie :

8,5 = ritje langsheen rustige* wegen in de voortuin van Brussel (*op het doorkruisen van het centrum van Wemmel en Asse na)

> Omschrijving :

Vanuit Asse richting Zellik waar we door het industrieterrein rijden, hier is het toch even oppassen geblazen. Na een korte klim laat je de drukte achter en kan het genieten beginnen…

Het is verbazend dat je zo dicht bij Brussel fietst en quasi geen auto uw pad kuist. Eerst enkele kasseistroken met in de verte het Atomium en daarna doen we Wemmel aan, hier is het even gedaan met de rust. Even fietsen we door het Beverbos om later de villawijk aan te doen. Hier wordt duidelijk dat er nog heeeel rijke mensen bestaan... :o)
Na de watermolen wachten er enkele kleine kuitenbijters die nogmaals bevestigen dat de rand rond Brussel verre van vlak is.

In Boechout (ik dacht dat dit in Limburg lag) laten we de Nationale Plantentuin rechts liggen en fietsen via Oppem, Wolvertem naar Meise waar in de verte de A12 opdoemt.
Hier draaien we de lange bomenlaan in richting kasteel van Imde.
Daarna volgen nog enkele dorpsnamen waar ik het bestaan niet van kende, nl. Rossem, Meuzegem, Bosbeek. Net voor Bosbeek krijg je wat kasseien, smalle baantjes en zelfs een onverharde kouterbaan voor de wielen... aan afwisseling geen gebrek!
Voorbij het kerkje van Mollem duiken je opnieuw de kouter in, deze keer wel een heel brede maar oneffen weg...
Eens terug op het asfalt ben je bijna aan het vertrekpunt in Asse.

> Opmerking :
> Foto's :