laatst gereden ritjes

Milieuroute
Score 8
 
> Afstand: 50 km
> Situering : Oost-Vlaanderen / Leiestreek
> Startplaats : Recreatiedomein Brielmeersen te Deinze
> Bron :

www.fietsroute.org
www.deleukefietser.be

> PDF :
> GPS-track :
> Type : Themaroute
> Parcours : vlak / 95% verhard
> Quotatie :

8 = mooie rit met enkele klimmetjes en hoofdzakelijk langs rustige wegen. Jammer dat de rit verschillende keren - en dit voor enkele kms - langs een drukke autoweg loopt.
Traject loopt een tijdje samen met de Scheldevallei(2) route.
Positief zijn ook de informatieborden langs het traject. Ze informeren u over de verschillende aspecten van het milieu.

> Omschrijving : De Milieuroute start aan het recreatiedomein Brielmeersen te Deinze. Vanuit het centrum kom je langs de Oude Leie en over Nazareth en Eke bereik je de Scheldevallei. Door deze groene vallei kom je langs Gavere, het natuureducatief centrum De Kaaihoeve en Zingem. Verder fiets je door het prachtige dorpje Mullem, Huise en langs het Lozerbos terug naar Deinze.
Je maakt kennis met de vele toeristische en milieuaspecten in de regio tussen Leie en Schelde, alsook de vele contrasterende landschappen. Informatie vind je tevens op de infoborden, die uitleg verschaffen over een reeks milieuaspecten. Je zal er uit leren met welke ingrepen de bevoegde Vlaamse Milieuoverheden het milieu beschermen en een flinke hand toesteken.
De Milieuroute verbindt de Leie met de Schelde, in het hart van Oost-Vlaanderen.
"Reizen om te leren" is het motto van dit traject. Naast de toeristische bezienswaardigheden, besteedt deze route heel wat aandacht aan onze relatie met het leefmilieu. Zo fietsen we onder meer langs een waterzuiveringsstation en voorbij het natuureducatief centrum De Kaaihoeve. Maar bovenal slingert de Milieuroute zich langs prachtige stukjes natuur.

.
> Opmerking :
> Foto's :