laatst gereden ritjes

Land van Asse route
Score 8,5
 
> Afstand: 39 km
> Situering : Vlaams-Brabant / Groene Gordel
> Startplaats : Markt van Asse
> Bron :

www.fietsroute.org

> PDF :
> GPS-track :
> Type : Themaroute
> Parcours : Golvend terrein. Enkele steile beklimmingen. Een goede conditie is vereist. De wegbedekking is doorgaans acceptabel. Enkele kasseistroken maken het geheel gekruid. 80% verhard
> Quotatie :

8,5 = schoon parcours, rustige wegen, mooie vergezichten

> Omschrijving :

Een gevarieerde fietsroute doorheen Asse, Brussegem, Kobbegem, Asbeek, Essene. Je rijdt via Asbeek zigzaggend Essene binnen. Langs de Hogeweg en Assestraat (Essene) kom je aan de O.LV.-kerk, langs het Ankerhof rijd je verder de Eksterenberg op. Een knap gelegen picknickarea bevindt zich even voorbij Brussegem op weg naar Kobbegem.
De gemeente Asse is gelegen aan de rand van het Pajottenland, nog net aanleunend bij de Faluintjesstreek en uitdeinend naar Brussel toe.
Asse is echt niet landelijk meer en ook niet echt verstedelijkt. Wellicht ligt de charme van wat Asse te bieden heeft precies in deze grote verscheidenheid. Aan beide zijden van de verkeersader Brussel-Aalst-Dendermonde liggen nog zoveel mooie plekjes die echt de moeite waard zijn.

De gemeente Asse gelegen aan de rand van het Pajottenland, nog net aanleunend bij de Faluintjesstreek en uitdeinend naar Brussel toe, is echt niet landelijk meer en ook niet echt verstedelijkt. Wellicht ligt de charme van wat Asse te bieden heeft precies in deze grote verscheidenheid. Aan beide zijden van de verkeersader Brussel-Aalst-Dendermonde liggen nog zoveel mooie plekjes die echt de moeite waard zijn. Onze folklorefeesten zijn nog volksgebonden en onze streekgerechten en bieren kunnen de meest verwende fijnproever bekoren.

> Opmerking :
> Foto's :