laatst gereden ritjes

Canteclaerroute
Score 9
 
> Afstand: 46 km
> Situering : Oost-Vlaanderen / Waasland
> Startplaats : parking centrumzone, Polenlaan te Stekene
> Bron :

www.fietsroute.org
www.deleukefietser.be

> PDF :
> GPS-track :
> Type : Themaroute
> Parcours : vlak / 90% verhard
> Quotatie : 9 = zeer rustig parcours langsheen enkele waterwegen. Quasi vlak. Prachtige streek !
Bepijling kan wel beter. Hier en daar was het even zoeken en op basis van het plannetje beslissen. Af en toe een kiezel- of verharde modderbaan
> Omschrijving : Het Land van Waas is het land van Reynaert de Vos. De fietsroutes zijn genoemd naar belangrijke personages of locaties uit dit roemruchte dierenepos. De haan Canteclaer neemt ons mee naar de streek van Stekene en Sinaai. We fietsen ook door het stemmige dorpje Daknam, waar Canteclaer zijn beklag kwam doen bij koning Nobel over de snode daden van de schalkse vos. Een groot deel van de route loopt over een oude spoorwegberm.
De Canteclaerroute laat u vanuit Klein-Sinaai afwisselend tussen bossen en weidse akkerlanden richting Stekene fietsen. Vervolgens gaat het via het residentiële Puivelde en de prachtige Dries van Sinaai tot aan de rand van Lokeren. Langs een oude spoorwegberm loopt de route in alle rust over het pittoreske Daknam naar Eksaarde en Moerbeke. Vanaf hier brengt de dijk van de Moervaart ons terug richting Klein-Sinaai.

.
> Opmerking :
> Foto's :