laatst gereden ritjes

Bruegelroute
Score 7,5
 
> Afstand: 45 km
> Situering : Vlaams-Brabant
> Startplaats : aan het kerkje van Sint-Anna-Pede (Dilbeek)
ikzelf ben aan het station van Sint-Martens-Bodegem vertrokken.
> Bron :

www.fietsroute.org

> PDF :
> GPS-track :
> Type : Themaroute
> Parcours : heuvelachtig parcours
> Quotatie : 7,5 = mooie rit doorheen een prachtig stukje Pajottenland. Jammer dat het parcours 3x naast een steenweg loopt... wat de score wat naar beneden trekt.
> Omschrijving :

In St. Anna-Pede (Dilbeek) vertrekt een provinciale fietsroute van 45 km, aan het kerkje, nabij weerbestendige kleurenreproducties van de mooiste schilderijen van Pieter Bruegel. Vele van die schilderijen bevatten duidelijk herkenbare elementen uit de groene, golvende Pedevallei (routebeschrijving). De route bestaat uit twee lussen van ongeveer 22 km die elkaar in Sint-Anna-Pede/Sint-Gertrudis-Pede bijna raken. Men kan dus ook een helft fietsen, ofwel zuidelijk in richting Gaasbeek, of noordelijk in richting Sint-Martens-Bodegem.

De goed bewegwijzerde route loopt door het mooie Pajottenland, het “Toscane van het Noorden”, en langs een groot aantal bezienswaardigheden : de Luizemolen (een staakmolen, vrij bezoek op de 2de en 4de zondag van de maand), het Kasteelmuseum van Gaasbeek (waarvan de oorsprong terug gaat tot de 13de eeuw en dat een rijke collectie bevat), het Colomakasteel (met de grootste rozentuin van Europa), de watermolen van St. Gertrudis-Pede (de enige maalvaardige in het Pajottenland, die al in 1392 in een akte werd vernoemd, vrij bezoek op de 2de en de 4de zondag van de maand), brouwerijen van de vermaarde streekbieren lambiek, geuze en kriek, die men zeker moet proeven.

Ikzelf heb de rit tijdens de winter gereden (28/12), wat ook aan de 'donkere' foto's te zien is. Deze rit zal natuurlijk nog mooier zijn in de lente of zomer...


> Opmerking :
> Foto's :
   
> klik voor groter formaat...