laatst gereden ritjes

Brabantse kouterroute
Score 8
 
> Afstand: 50 km
> Situering : Vlaams-Brabant / Brabantse kouters
> Startplaats :

Aalst thv. knooppunt 33 aan het rondpunt 'den haring', Hoezekouterdreef 1

> Bron :

eigen ontwerp, op basis van de fietsknooppuntennetwerk

> PDF :
> GPS-track :
> Type : Knooppuntenroute :
33 - 35 - 36 - 34 - 41 - 44 - 45 - 50 - 5 - 7 - 3 - 2 - 50 - 79 - 80 - 81 - 82 - 83 - 33
> Parcours : vlak / 95% verhard
> Quotatie :

8 = mooie en vrij vlakke rit

> Omschrijving :

Deze fietsroute is een eigen ontwerp en gebaseerd op het fietsknooppuntnetwerk.
De regio Brabantse Kouters ligt vlak bij Brussel. Maar eenmaal men de steenwegen en drukke dorpskernen verlaat, komt men terecht in een verrassend landelijke streek. De sterke punten van de Brabantse Kouters zijn de talrijke parken en tuinen, het kunsthistorische erfgoed en de streekbieren. Ideaal om met de fiets te ontdekken.

Het parcours loopt een groot deel op de autovrije Leirekensroute, een oude spoorwegzate. Voor Opwijk wordt dit fietspad verlaten en doe ik de volgende gemeentes aan Droeshout, Mazenzele, Krokegem, Asse ter Heide, Asbeek en Essene.

In Affligem wordt de E40 overgestoken en loopt de route jammer genoeg op het fietspad naast de drukke steenweg richting Liedekerke.
Daar wordt de steenweg geruild voor de spoorweg, waar je op een autovrije weg naast fietst tot aan de Dender. Na het oversteken van deze waterweg via de nieuwe 'Schiptrekkersbrug' is het even opletten voor de bepijling !
Aan de kerk is het naar boven en dan de eerste baan links om even verder aan het eerste kruispunt rechts naar boven te rijden.

Even verder passeren we het voetbalstation van FC Dender om zo binnendoor (en opnieuw op autovrije wegen) via Welle naar Haaltert te rijden.

> Opmerking :
> Foto's :