laatst gereden ritjes

Gezien ik al verschillende themaroutes heb gereden (in diverse provincies) en andere fietsers ook kennis wil laten maken met onze provincie, heb ik de tijd genomen om zelf een route uit te stippelen.

Dit idee is ontstaan tijdens het rijden van een route in de streek (ik ga geen namen noemen) waarbij de parcoursverantwoordelijke zich de moeite niet heeft getroost om een fietsvriendelijk alternatief te zoeken voor de ettelijke kilometers langs een drukke expressweg ! Op dat moment dacht ik ‘dit kan ik ook, maar beter !’ :o)

Ikzelf woon in Mere en als je ‘Mere’ met het woord ‘fietsen’ combineert krijg je als resultaat... ‘Lucien Van Impe’.

Ik zou de naam van deze route dan ook willen opdragen aan onze wereldberoemde dorpsgenoot en laatste Belgische Tour-winnaar.
De ‘Lucien Van Impe route’ is 51 km lang en vertrekt op het dorpsplein van Mere.
Het parcours bevat enkele stijle maar korte klimmetjes, kan ook moeilijk anders als het de naam van de bergkoning draagt, en passeert ook aan de deur van onze wielerheld.
Voor de iets minder sportieve fietser heb ik gezorgd voor een splitsing, dit traject snijdt een stukje van de grote tour af en beslaat 30 km.

Ik heb dit voorstel doorgestuurd naar 'Toerisme Oost-Vlaanderen' waar volgende reactie werd teruggestuurd :
"Geachte heer,
Wij hebben uw mail en bijlagen goed ontvangen. We zien dat u er al heel wat moeite voor gedaan hebt maar we moeten u echter teleurstellen, Toerisme Oost-Vlaanderen heeft reeds een paar jaar besloten geen lusvormige fietsroutes meer te ontwikkelen. In de loop der jaren werden reeds een 40-tal lusvormige fietsroutes verspreid over de provincie Oost-Vlaanderen ontwikkeld.
De laatste jaren leggen wij ons vooral toe op de ontwikkeling van fietsknooppuntennetwerken die heel succesvol zijn. Eind juni worden de fietsknooppuntennetwerken voorgesteld in het Scheldeland (waar Erpe-Mere toe behoort) en het Waasland. Hierdoor krijgt de fietsrecreant weer meer mogelijkheden om aan de hand van de knooppunten zelf routes naar wens uit te stippelen.
met vriendelijke groeten "

Vandaar dat ik de naam van de route ook gewijzigd heb naar 'djino-route'...

Foto's kan je hier bekijken

Het traject van de route is dus enkel voorhandig voor Garmin GPS maar loont echt de moeite om hem eens te rijden. Een alternatief van deze route werd op basis van het fietsknooppuntennetwerk samengesteld.
Meer info van dit traject kan je onderaan deze pagina terugvinden.

Hieronder het profiel van de djino-route.

Mocht je over deze route (of andere routes) nog vragen hebben, aarzel niet me te > contacteren < !

Via deze weg wens ik u alvast nog heel veel fietsgenot toe !

Groeten, djino